Tamburica početnica

 

 

Tamburica početnica je program koji za svoj cilj ima učenje djece i mladeži sviranju tambure kao tradicionalnog hrvatskog glazbala. Navedeni projekt proizišao je iz jednog od tri temeljna opća cilja glazbene udruge, edukacijskog koji se nadovezuje i s ostala dva cilja (umjetnički i skrbnički/prevencijski) čini svrsishodnu cjelinu i usmjerenost djelovanja čitave udruge. Program je organiziran na način da se okupljaju osnovnoškolska djeca te da dva puta tjedno uz nadzor stručnog voditelja uče glazbenu teoriju i sviranje tambure. Kod poduke se slijedi literatura koja se koristi u glazbenim školama (Željko Bradić: Škola za tambure 1,2,3 – kvartnog G-sustava).

Rad polaznika kontinuirano se prati, a dva puta godišnje se organizirakoncert u kojem se roditeljima i prijateljima prikazuje rad i napredak polaznika. Neizostavan dio je i podjela diploma.

Program pod ovim nazivom postoji od 2011. godine, ali sami začeci stari su kao i sam TD „Gaj“ kada je prof. Ljudevit Adamek davne 1986. počeo podučavati djecu osnovama sviranja tambure kako bi djeca postali članovi tamburaškog orkestra. Istu mogućnost imaju i naši polaznici.

Institucije partneri:

Osnovna škola Savski gaj

Osnovna škola Trnsko

Osnovna škola Većeslava Holjevca – Siget

 

Danas postoje tri generacije programa s ukupno 15 polaznika

Stručni voditelj: Ivan Miter