2. glazbeni memorijal "Julije Njikoš"

U nedjelju, 19. listopada 2014. godine u 19 sati u dvorani Zagrebačkog kazališta Komedija (Kaptol 9, Zagreb) tamburaški orkestar Kulturno-umjetničkog društva „Gaj“ iz Zagreba pod pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske i Gradonačelnika Grada Zagreba organizirao je koncert pod nazivom 2. glazbeni memorijal „Julije Njikoš“. Tamburaški orkestar „Gaj“ sa svojim gostima i mnogobrojnom publikom prisjetio se djela Julija Njikoša te njegovog muzikološkog, melografskog, skladateljskog i dirigentskog rada u tamburaškom i glazbenom svijetu. Program se sastojao od instrumentalnih skladbi nastalih iz pera Julija Njikoša kao i popularnih pjesama koje odišu starogradskim duhom, a napisane su za Festival kajkavskih popevki-Krapina, Glazbeni festival Slavonije-Požega i Zvuke Panonije-Osijek te jedne praizvedbe u istoj maniri (Zdravko Šljivac: Jesen stiže, tiho, polagano).

 

Tamburaškom orkestru „Gaj“ pod ravnanjem dirigenta Krešimira Račića u izvedbi vokalno-instrumentalnih skladbi pridružili su se vokalni solisti Vera Svoboda, Arsen Dedić, Lidija Horvat Dunjko, Barbara Othman, Blanka Došen Togonal, Miroslav Živković, Stanko Šarić, Matija Podnar, Nikolina Pinko i Elizabeta Križanić. Voditelj programa bio je  Drago Celizić.

 

Ulaz na koncert bio je besplatan, što je u kombinaciji s kvalitetno koncipiranim i pripremljenim programom izrazito pozitivno djelovalo na odaziv publike koja je do posljednjeg mjesta ispunila gledalište (a tražila se i karta više).

 

Čestitamo mladim umjetnicama i umjetnicima na tamburi, njihovom maestru i svim gostima na spektaklu koji su priredili u našoj metropoli, jer ona takav tip glazbenih programa zaslužuje!

 

Zahvaljujemo suorganizatoru Centru za kulturu Novi Zagreb te pokroviteljima: Predsjedniku Republike Hrvatske, Gradonačelniku Grada Zagreba i Gradskom uredu za obrazovanje, kulturu i sport na svesrdnoj pomoći u organizaciji Memorijala.

 

6.10.2014.