Online 27. Susreti tamburaških orkestara i sastava - DVIJE NAGRADE!

Tamubraški orkestar Tamburaškog društva "Gaj" Zagreb plasirao se na 27. Susrete tamburaških orkestara i sastava kao predstavnik Grada Zagreba. Zbog pogoršanje epidemiološke situacije ovogodišnji Susreti su održani u online varijanti putem Zoom platforme i prenošeni Facebookom dostavljenih audio-video snimaka prijavljenih i odabranih programa. Prijenos snimaka orkestra Gaj bio je 14. studenoga iza 18 sati.

Stručno povjerenstvo 27. Susreta u sastavu: Damir Butković, Ivan Potočnik i Veljko Valentin Škorvaga održalo je online okrugle stolove s predstavnicima orkestara i sastava te je Tamburaškom orkestru Tamburaškog društva „Gaj“ Zagreb dodijelilo 94,00 boda i Zlatnu plaketu u kategoriji koncertnih orkestara.
Ujedno je predstavnik HDS-ZAMP-a Ivan Potočnik dodijelio je Nagradu Hrvatskog društva skladatelja za najbolju izvedbu djela hrvatskog skladatelja Tamburaškom orkestru Tamburaškog društva „Gaj“ Zagreb za izvedbu skladbe "Razigrani primaš" skladatelja Siniše Leopolda, a pod umjetničkim ravnanjem Krešimira Račića. 

Čestitamo svim umjetnicama i umjetnicima na tamburi na osvojenim vrijednim nagradama u ovom izazovnom vremenu za kulturu.

14.11.2020.