15. ZLATNA PLAKETA „Tambura Paje Kolarića“

 

Tamburaški orkestar Tamburaškog društva ''GAJ'' Zagreb sudjelovao je na 41. Međunarodnom festivalu umjetničke tamburaške glazbe u Osijeku, koji se održavao od 31. svibnja do 3. lipnja 2018. godine u 4 slavonska grada – Osijeku, Valpovu, Našicama i Đakovu.

Tamburaški orkestar svoj je nastup imao 2. lipnja 2018. u Domu kulture u Našicama te je zagrebačke boje branio skladbama:

Josip Kaplan: Đakovački vez

Ivan Božičević: Filozof na ljetovanju

Zdravko Šljivac (T. Bognar, arr. S. Leopold): Slavonijo moja, pjesmom me probudi – izvela Magdalena Bačanek

Stručni žiri Festivala u sastavu Sanja Drakulić, Siniša Leopold, Zdravko Šljivac, Zlatko Farszky i Franjo Batorek orkestru Gaj dodjeli su sljedeće nagrade:

Za svoju izvedbu Tamburaški orkestar GAJ osvojio je Zlatnu plaketu „Tambura Paje Kolarića“  s osvojena 94 boda u kategoriji starijih tamburaških orkestara (PETNAESTU po redu) te Plaketu dr. Josip Andrić koju dodjeljuje Hrvatsko društvo skladatelja za najbolju praizvedbu koncertne skladbe Filozof na ljetovanju (autor Ivan Božičević).

Čestitamo dirigentu Krešimiru Račiću i svim članovima orkestra na osvojenim nagradama!

Kako bez pomoći Grada Zagreba ne bismo mogli otići na Festival, koristimo priliku zahvaliti Gradu Zagrebu što nas je podržao u realizaciji sudjelovanja na Festivalu!

2.6.2018.